Nyfödd

NyfšdfotograferingNyföddfotografering

Välkommen till världen! Ett nytt liv har skapats en liten människa med händer så små och fötter lika så. Det nyfödda barnet sover vanligtvis ganska tungt så under barnets allra första tid passar det fint att ta vackra, stämningsfyllda sovbilder på babyn.
En nyföddfotografering görs under babyns första två veckor, iklädd endast födelsedräkten och med någon liten charmig accessoar som en liten mössa, ett armband eller ett pannband. Bilder från dom här första dagarna är så mycket värda och skänker så mycket glädje. Innan ni vet ordet av har babyn fördubblat sin storlek och vuxit ur kläderna den hade på sig när ni kom hem från BB. Som barnfotograf tar jag gärna ert barns allra första porträtt. Vilka poser det blir och om det blir sovbilder beror förstås på babyn. Jag arbetar alltid med tanke på barnet i första hand.

Fotograferingen kan göras i fotostudion eller på plats hemma hos babyn. Hör av er i god tid innan babyn är född och meddela mig det beräknade födelsedatumet. Nyföddfotografering brukar ta mellan 2-4 timmar att genomföra. Vi arbetar oss genom fotograferingen i lugnt tempo och anpassar oss efter barnets behov och på barnets villkor. Någon timme innan fotograferingen är det bra om ni lossar lite på blöjan och att barnet inte bär för tajta kläder med resår som ger märken på huden. Även föräldrarnas händer kommer med i någon bild så tänk på hur era naglar ser ut

Nyföddfotografering är lite av en ny trend i Sverige. Det har nästan blivit klassat som en egen konstform. Det har blivit oerhört populärt att låta sina små nya liv posera i små söta mössor och pannband. Jag vill att varje fotografering jag utför skall kännas unik och personlig, därför samarbetar jag med en lokal leverantör som designar fina unika pannband, mössor, blöjskydd och andra babyaccesoarer som finns till försäljning i ateljén. Det går även bra att ta med något eget. Kanske en mössa och ett blöjskydd som farmor virkat.

Print

 

 

 

 

 

 

Mia Spange Photography – Nyföddfotograf i Falun/ Sundborn – 2015