Körkort / Id

Körkort / Pass / Id

Känner du att det är jobbigt att visa upp körkortet för identifiering för att du ser så där onaturlig ut på bilden? Det behöver inte vara så.

Reglerna säger att man inte får le eller visa tänderna på ett pass- eller körkorts foto och man måste sitta på ett vist vis, därför blir det ganska vanligt att man ser ganska allvarlig ut på dessa bilder. Men det behöver inte vara så onaturligt och stelt för det. Det finns många ansiktsuttryck utan ett stort leende som kan göra dig mer rättvisa. När du kommer till oss för att ta dina körkortsbilder blir du inte sittandes i ett litet bås och något skräckslaget får en bild tagen i all hast. Vi arbetar med din fotografering tills du känner dig avslappnad framför kameran och är nöjd med din körkortsbild.

Är du mån om hur du ser ut på ditt körkort? Ja vi har full förståelse för det. Du får se och godkänna bilden innan vi printar ut den. Digital retouch är inte tillåten på körkort och passbilder men vi har en kvalitativ  och mjuk ljussättning som ger dig en fin och mjuk hudton.

Några tips inför fotograferingen. En lätt makeup är tillåtet på körkort/passbilder men var gränsen går ligger hos myndigheten så en allt för färgstark och kraftig make up kan vara bra att undvika. Huvudbonad som hatt och keps är inte tillåtet, inte heller mörka glasögon.  Tänk på att det som är snyggt och modernt idag kanske inte känns lika modernt om 5 år. Ett körkort bär man med sig länge.

Fotografering till vanliga svenska pass kan man idag göra direkt på polisstationen men behöver du ett visum eller utländskt pass så är reglerna för passbilden olika för olika pass. Vi har samlat på oss denna information just för att kunna hjälpa dig som behöver foton till ett nytt utländskt pass. Tala om redan vid tidbokning vilket land som gäller så vi med säkerhet har tagit fram rätt information för just ditt pass/visum.

Körkortsfotografering: 280kr

Mer information från Skatteverket om nationellt id kort hittar ni här.

Mer information från Polisen om passfoto hittar ni här.

Mer information från Transportstyrelsen om körkortsfoto hittar ni här.

Mer information från Swedbank om bank- id kort hittar ni här.

 

Spange Photography – passfotografering, körkortsfotografering i Falun / Sundborn – 2013