Framkallning och inramning

 

Framkallning och inramningar

Ett fotografi är inte bara en bild. Det är ett hantverk. När vi med känsla och omsorg har fångat ögonblicken och ni har valt ut dom bilder ni vill ha förstorade så kan ni få era bilder framställda på många olika vis i varierande storlek och utförande.

info_ramar

För varje bild som framställs hos oss har vi med varsam hand arbetat fram en produkt som vi önskar att du skall trivas med i många år framöver. Vi arbetar mycket med våra bilder, för att tillföra det där lilla extra som syns på slutresultatet.
Vi skapar, retuscherar, framställer och monterar därför våra bilder helt själva i vår print- och monteringsostudio. Vår vision är att dina fotografier skall kännas personliga, unika och vara dig till glädje i många år framöver. Därför använder vi enbart åldersbeständiga material i vår framkallning och vi beställer ramar och album från noga utvalda leverantörer utan mellanhänder. Vår vision är att alla bilder som lämnar vår studio skall hålla högsta kvalitet. Vi kan därför leverera ett helt färdigt, inramat konstverk.

I vår ateljé som ligger vägg i vägg med fotostudion finns ramprover, album och exempel på ytor och monteringar som vi gärna visar dig. Låt dig inspireras av alla framställnings möjligheter dina bilder har. Vi kan erbjuda bilder i flera olika prisklasser beroende på val av material, ytbehandling, format, storlek och utförande.

Efter fotograferingen bokar vi in en tid för bildvisning  på stor bildskärm i ateljén. Läs mer om bildvisningen här.

 

 

Bilder och förstoringar som går att köpa efter fotograferingen:

* Ateljeförstoringar i storlekar från 13x18cmbildprodukter_
* Fine Art Prints/ Akvarell
* Inramade bilder
* Monterade bilder på platta
* Ateljéalbum / Fotoböcker
* Fotobox
* Tackkort / Babynotiser / Dopkort
* Lågupplösta digitala webbbilder för facebook, blogg odyl.

 

 

Olika material och ytor

Väggförstoringar/ Lustre
Era väggförstoringar framställs på åldersbestämdigt fotopapper i tjock kvalite och ytebehandlas med en dammskyddande yta och monteras på sy
rafri kartong eller foamboard. Den här typen av bildframställning kan man rama in och sätta bakom glas men själva glaset behövs inte längre för skydd av bilden. Önskar ni få era försoringar inramade och klara att sätta upp på väggen så ordnar vi det. Vi har ett fint urval av ramar i ateljén.

 

Akvarell / Fineartfotobox Fotobox
Era bilder framställs på tjockt akvarellpapper av museikvalitet. papperet har en matt strukturerad yta med ett av marknadens bästa färg
omfång.

Dessa papper ger en exklusivare känsla på bilden. Den här typen av bilder skall alltid monteras med passepartou och bakom glas eller i ett album/ fotobox.

Fineart passar inte alla typer av bilder men där det passar blir det riktigt fint.

 

 

 

TouchTouch
Era bilder lamineras och monteras på en 15mm tjock sk. Touchplatta. som kan hängas upp direkt på väggen eller sättas i två lager med en distans mellan. (sk. Touch Duo).  Touch är en modern lösning för er som inte vill ha ram runt era bilder men ändå sätta upp dom på väggen. Touchplattor finns i 
många olika storlekar med svart, vit och silverkant. Denna lösning är väldigt snygg om man vill kombinera en hel serie med bilder som man hänger upp bredvid varann.

 

Väggförstringar canvas / linneduk
Bilden ligger på en väv för att efterlikna en målad tavla detta ger motivet  ett djupare intryck. Canvasduken kan monteras på två vis, antingen spänner man den över en spännram där man låter bilden fortsätta runt kanten. Denna typ av montering behöver då inte någon ram runt bilden. Eller så monterar man kanvasduken på en platta och ramar in som en vanlig tavla. Canvas passar som allra bäst på bilder som ska betraktas lite på avstånd.

 

Prisindikation
Bordsförstoringar från 350kr
Väggförstoringar från 995kr
Ateljéalbum från 1.695kr

Mia Spange Photography – Fotoateljé i Falun / Sundborn 2015