Barn

barnfotografering_fotograf_falunBarnporträtt eller familjebilder

Åren går fort när våra barn är små. Glöm inte bort att föreviga denna tid i ert barns liv. Innan ni vet ordet av har ni en tonåring där hemma. Hos oss kan ni få era barn fotograferade i alla åldrar och i olika stilar. Från de klassiska bilderna sittandes på fårfäll till lite annorlunda och lekfulla bilder med rörelse, lek och liv. Vi fotograferar era barn i studion eller ute vid någon naturskön plats.

I studion* finns många olika bakgrunder och rekvisita att välja på. Nu kan även ta med något eget om ni önskar. Tex. barnets favoritnalle, en gunghäst, gåstol eller farmors gamla dalahäst. Dom äldre barnen kanske har skaffat sig en hobby som ni vill förmedla i bild. Ett blivande hockeyproffs, nya Zlatan eller en nästa Prima Ballerina.

Några tips innan ni kommer till er inbokade fotografering. Försök planera in den tid på dagen då barnet är i bäst form. Mindre barn är vanligtvis piggast på förmiddagen. Undvik att göra saker som stressar barnet denna dag. Prova ut kläderna och klipp håret någon dag innan så barnet hinner gå in plaggen och växa i frisyren lite. Ta gärna med ett extra ombyte.

Berätta gärna lite om fotograferingen för barnet innan ni kommer men gör ingen stor sak av händelsen.

Vi arbetar för att få en så avslappnad och naturlig situation som möjligt med barnet under fotograferingen. Vi stressar inte och det finns gott om tid avsatt. Vi arbetar på ett sätt där  vi försöker fånga barnets naturliga uttryck och undviker att göra onaturliga uppställningar och störa i barnets lek så långt det går. Vi kanske sjunger några favoritsånger och leker med olika leksaker för att få barnet att känna sig bekväm i studion. Vi arbetar på barnets villkor.
Även syskon är välkomna på barnfotografering. Det kostar inget extra. Passa på att ta syskonbilder eller varför inte en gruppbild på hela familjen. Berätta gärna hur många syskon som kommer att fotograferas så vi kan planera in extra tid för detta.
Barn har bra och mindre bra dagar. Ibland vill man helt enkelt inte vara med på bild. Då bokar vi helt enkelt en ny tid helt utan extra kostnad.

 

Spange Photographys fotostudio ligger ca 1 mil nordost om Falun ut mot Svärdsjö i byn Danholn. Hitta hit

 

Spange Photography – Barnfotograf i Falun / Sundborn – 2015